perjantai 24. elokuuta 2012

Kissanristiäiset

Heureka! Tai pikemminkin: Olympos!

Minä keksin sen: lapsosilleni nimet. Kullanmuruthan syntyivät keskellä Lontoon olympialaisia. Emäntä siinä rauhassa makasi sohvalla ja katsoi kisoja kun alkoi tapahtua.Siitäpä sitten putkahti mieleeni, että nimet löytyvät olympialaisista. Koska nämä ovat minun ensimmäiset lapsukaiseni, niin halusin nimetä pikkuiset ensimmäisten olympiavoittajien mukaan. Emäntä sitten haki ohjeitteni mukaan netistä ehdotuksia ja tässä he sitten ovat:
  •  Kopeliini - Magnificat James: Koipeliini on nimetty kaikkien aikojen ensimmäisen nykyaikaisten olympialaisten voittajan James Connollyn mukaan. James voitti  kolmiloikkakilpailun 6.4.1896. Sopii tuo loikka Koipeliinille.
  • Plumpsis - Magnificat Charlotte: Plumpsis on nimetty ensimmäisen naispuolisen olympiavoittajan Charlotte Cooperin mukaan. Charlotte voitti tenniksen kaksinpelin mestaruuden Pariisin olympialaisissa 1900. Ajatelkaa, että sitä ennen naiset eivät saaneet kilpailla olympialaisissa!
  • Tuhina - Magnificat Verner: Tuhina sai nimensä ihan ensimmäiseltä suomalaiselta olympiavoittajalta Verner Weckmanilta. Verner voitti kultaa painissa Ateenan niinkutsutuissa välikisoissa 29.4.1906. Tuhina nyt ei ole varsinainen painija - ainakaan vielä. Mutta koossa hän selätti syntyessään kaikki muut ja se voittaja-Verner voitti kultaa selätyksellä.
Vaan kyllä he minulle vielä näin vauvoina ovat Koipeliini, Plumpsis ja Tuhina.
James, Charlotte ja Verner.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti