tiistai 13. syyskuuta 2011

Hampaita

Tänään harjoiteltiin taas hampaiden pesua. Emäntä katsoi suuhuni ja sanoi, "Jaahas, sitä vaihdetaan hampaita". Mietin siinä, että mihin ne hampaat oikein voi vaihtaa? Niitähän tarvitaan syömiseen enkä ihan heti keksinyt, mitä voisin haluta tilalle. Mutta sitten emäntä sanoikin, että minulla näkyy jo uudet kulmahampaat ja yksi pentukulmahampaista on jo lähtenyt. Olipa helpotus kuulla, ettei kulmahampaita kasvakkaan yhteensä kahdeksaa, vaan pentuhampaat putoaa pois!

Kahdeksalla kulmahampaalla on jo vähän vaikea pureskella. Varsinkin kun opin juuri maistelemaan kuivaruokaa. Nappuloiden pureskelu myös helpottaa hampaiden kutinaa. Emäntä kyllä sanoo, että se kutina helpottaa, kunhan kaikki hampaat on vaihtuneet. Sitten ei enää tarvitse pureskella kaikkea mahdollista. Kuten kirjojen selkämyksiä emännän yöpöydällä - siitä tuli vähän moitteitakin.

Emäntä sanoi, että kuivaruoan syöminen on vähän sama kuin hampaita pesisi. Pidin enemmän Maijan ja Felix-sedän isoista nappuloista kuin omistani. Se ei kuulemma haittaa, kunhan opettelen syömään nappuloita. Hampaiden pesulta se ei minua kuitenkaan kuulemma säästä. Pikkukissojenkin on hyvä pestä hampaita, ettei tarvitse vanhana syödä vain pehmeätä ruokaa pelkillä ikenillä, sanoo emäntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti