sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Hyvästi leikkikehä

Väsynyt päiti
Perjantaina lapsoset oppivat kiipeämään pois leikkikehästä. Emäntä oli tehnyt kehän muuttolaatikoista ja sillä oli korkeutta peräti 60 senttiä, mutta ei se mitään auttanut. Ensin yli ponnisti Leo ja pian tuli perässä Jesper. Kun emäntä tuli kaupasta, niin Leo oli meidän isojen kissojen kanssa ovella vastassa. Pari kertaa emäntä yritti palauttaa Leon kehään, mutta äkkiähän muut lapsoset huomasivat, mitä Leo puuhaa ja sitten se oli menoa. Siinä tällainen poikien äiti, päiti, ihan väsähti, kun pitikin sitten vahtia katrasta koko tuvassa. Onneksi pojat osaavat jo käyttää hiekkavatia eikä vahinkoja ole enää löytynyt. Muuten emäntäkin saisi juosta koko ajan poikien perässä vahtimassa.

Sohvanvaltaajat
Aamuisin emäntä väittää, että kuulostaa siltä kuin alakerrassa olisi menossa laukkakisat, siis ne sellaiset, joissa hevoset juoksee. Niin kovaa meteliä pojat kuulemma pitävät, kun juoksevat ympäri tupaa. Vain tuulen ulvonta ylittää poikien metelin. Täällä on nimittäin myrskynnyt jo kolme päivää ja emäntä on huolissaan riittääkö kaasu. Täällä kun ei ole sähköä, vain aurinkopaneeli ja sillä ei voi lämmittää. Mutta nyt emäntä sanoi, että ei meillä ole huolta, huominen pärjätään varmasti ja sitten on luvattu lämpimämpää. Nyt onkin tosi kylmä ja Maija ja Felix-setäkään ei viihdy ulkona. Ei kuulemma ole kivaa, kun tuuli puhaltaa pyllykarvat jakaukselle. Felix-setäkin on lekotellut emännän sängyssä ja odottanut tuulen tyyntymistä.

Emäntä kertoi, että myös Kasperille ja Leolle on alustavasti luvassa oma koti. Kunhan vain ehtivät katsomaan minun hurmaavia poikia. Nyt enää Jonatan odottaa omaa kotia. Kyllä asioilla on tapana järjestyä, sanoo emäntä.

Välipalaa
Pylväspyhimys Leo

Maitobaarilla

Lepotauko, Kasper tai Jesper (emäntä ei ole varma)

Leo ja Jesper isojen kissojen vessassa

Jonatan väsähti

Kaunista, mutta tuulista

1 kommentti:

  1. Voi hyvänen aika kuinka söpöjä. Kauhulla odotan, koska meidän kutoset ottaa jalat alleen.

    VastaaPoista